HACKADAY LINKS: 4 Haziran 2017

October 18, 2022 0 By lqrm

Hızlı soru: İlk kişisel bilgisayar neydi? Teknolojik tarihte anlamsız argümanları seviyoruz, bu yüzden listeye gidelim. Bir IBM değildi ve kişisel bilgisayarı yaratan adam kişisel bilgisayarı icat etmediğini söyledi. Apple ben en iyisidir ve tam olarak saymayan bazı garip İtalyan şeyler vardı. İşte 1974’te piyasaya sürülen bir Micral N, “İlk Kişisel Bilgisayar” için bir açık artırma. 16KB RAM ve ‘karışık hafıza’ ile 500khz’de çalışan bir 8080 var. Bu, müzeye ait olan bir tarihin esas bir parçasıdır ve müzayede 20.000 € ‘dan başlayacak. Başlangıç ​​fiyatı biraz yüksek olabilir; Son zamanlarda açık artırmada satılan orijinal bir elma 90.000 € karşılığında. Bu, bu işlerin genelde gittiği şey için bir pittance. Vintage retrobilgisayarların pazarın altından ayrılıyor mu? Sadece zaman gösterecek.

Upstate NY’de? 16-17 Haziran’da bir hacker con var. ‘HackaDay’ kodunu kullanarak herhangi bir biletinizde% 20 indirim kazanabilirsiniz.

Renk körü? HUSTADAY okuyucular, genel popülasyondan daha yüksek oranda renk kemiği çeker. [João] Bu gerçekten temiz aracı, renkleri bir ekranda ayırt etmek için yarattı. Sadece Windows, ama yine de kullanışlı.

Bu yaz bazen monoprice tarafından serbest bırakılacak olan 150 $ 3B yazıcıdan herkes heyecanlanıyor. İşte 99 $ 3D yazıcı. Evet, bu bir Kickstarter, bu yüzden geleneksel uyarılar geçerlidir, ancak bu botun bunun için birkaç şey var. Gerçek Nema 17 motorunu kullanır ve bu yazıcının arkasındaki kişilerin aslında donanımın imalatında deneyim sahibidir. Downsides? Tamamen yol açan yönlendiricidir, bu yüzden çok, çok yavaş olacak.

EE derecesine sahip en aptal kişiyi ne diyorsunuz? Mühendis. Bu noktada, üçüncül bir eğitimin değerinin en yetenekli mezunlar tarafından tanımlanmadığını fark etmemeniz gereken bu noktada; En az yetenekli mezunlar tarafından tanımlanır.

İşte Pazar Akşamı Görüntüleme: [Bunnie], RISC-V üzerinde bir konuşma yaptı ve açık donanım beklentileri.

Hey, OpenBuilds’in yeni bir küçük değirmeni var. Küçük ~ 1HP bosch veya dewalt laminat düzelticiler için geliştirilen temel bir CNC yönlendiricisidir. Küçük, ancak yetenekli.

Kerbal Space Programı, Hava Kuvvetleri Akademisi’nde, embriyo bilmecesi ve NASA’da çalışan herkes için gerekli olan tek video oyunu olan Kerbal Space Programı, iki etkileşimli olarak satın alındı. Tüm hesaplara göre, bu iyi haber. Raporlara göre, orijinal dev ekibi birkaç ay önce valf için ayrıldı, KSP’nin (eski) KSP’nin (eski) geliştiricisi olan Kulad’daki korkunç koşullar nedeniyle bildirildi.

Stratolaunch taşıyıcı uçakları hangardan çıktı. Birbiri bantlanmış iki 747S kanal hızı.